ישראבלוג – פולישף, סיור קולינרי בשוק מחנה יהודה
בהמשך לסיור קיץ קולינרי בירושלים …. הגענו לשוק מחנה יהודה לפגוש את השף פוליבודה- "פולישף", ראשית אחז פולי בידו שקית ובה פיתות חמות חמות עם שמן זית וזעתר, לדבריו לבנתיים תנשנשו אתם בטח רעבים… כמובן כל אחד מהחברים לקח לו פיתה לפתיחה. קיבלנו ממנו הסבר מפורט מה אנחנו הולכים לראות בסיורנו בשוק, כמובן הסבר על תולדות ציור הקיר הענק בכניסה לשוק, יפיפה שווה להסתכל לצלם ולהתרשם.
פולישף סיור קולינארי מיוחד בשוק מחנה יהודה הצבעוני בהובלת השף פוליבודה – "פולישף", סיור הכולל היכרות עם
היסטוריית השוק, בעלי הדוכנים השונים, טעימות ממבחר הדוכנים בשוק, מופע גילוף פירות וירקות מהשוק, עצות קולינאריות ויצירת קישוטים לעיני המטיילים מחומרים הנרכשים בשוק. אז מי הוא בעצם השף פוליבודה..?
השף פולי נולד בפולין וכשהיה בן שנה, בשנת 1956 עלו הוריו לישראל.
פולי היה בצעירותו ממקימי קיבוץ קלי"ה שם עסק בין היתר באומנות וביצירת סרטי אנימציה אך תמיד פזל לכיוון המטבח, שם מצא מקום להתבטא, להיפתח וכך התאהב ביצירה הקולינארית.
לפולי ניסיון מקצועי רווי שנים:
– שף מלון מרידיאן בחיפה
-סגן שף מלון המלך דוד בירושלים
-השף הראשי של אניית התענוגות מג'יק1.
התחלנו את סיור הטעימות במסעדת רחמו המפורסמת – קציצות פלאפל וגם חומוס לנגב עם פיתות חמות…
היה טעים המשכנו לגלידת מוסלין הצרפתית הנמצאת ממש מול רחמו – גלידריה כשרה עם טעמים מיוחדים , אפילו בטעם בזיליקום, היה מרענן. הגענו למתחם השוק העירקי למסעדת עזורה – ראו איך מבשלים שם עדיין על הפתיליות… אותנטי ויפה., והאווירה של פעם התבוננו בתמונות כאילו הזמן עמד מלכת…
ממלכת החלבה- שלל מינים וסוגים של חלבה מאוד טעימה – הטחינה הגולמית שטעמתי… אין עליה מפעל אבני הריחיים של ממלכת החלבה בו מכינים טחינה – טועמים קונים ונהנים חנות הגבינות של באשר- תענוג לעיניים ולחיך… 1200 סוגי גבינות בחנות -לדברי באשר חכמת הבורקס מחיפה… טעימות של בורקס חמוצים ושתיה – כמובן סדנת גילוף של פירות עם השף פוליבודה- פולישף סדנה לגילוף מלון ואבטיח : שוטפים את המלון, חותכים את העיגולים בצדדים, מניחים את המלון על התחתית החתוכה, מורידים את הקליפה לאורך עם הסכין, לוקחים קולפן של תפוחי אדמה (כזה עם העגול בצד) וחורצים קווים לאורך המלון -חותכים את המלון לחצי באורך שלו, מנקים את הגרעינים גם כן עם הידית של הקולפן, מניחים את החצי על משטח ופורסים לחתיכות ומעבירים לצלחת הגשה. באותה השיטה עושים גם עם האבטיח ועוד ממראות השוק – פירות קיץ יפייפים וטעימים ריחות טעמים מראות- מקומות קסומים – אוהבת את השוק הזה- את הסמטאות האנשים הדוכנים כמו שירו של יהורם גאון " שם עומד הוא בן הדוכנים, בן ענן עמוק של תבלינים" תמיד מרגש הסיור כולל ביקור במקומות הבאים:
- פלאפל מולה – לפי פולי, זהו הפלאפל הטעים במדינה, הסוד הוא הטריות והיותו של הפלאפל נקי מגלוטן, תטעמו ותשפטו בעצמכם. פולי אף מספר שכאן הומצאה המנה "מעורב ירושלמי".
- מסעדת רחמו – מעוז ירושלמי וותיק ומוכר שם נשמע סיפורים מעניינים על המסעדה, בעליה וההיסטוריה שלה וכמובן נטעם מהחומוס המיתולוגי של המקום לא לפני שנגלה את סוג הכנתו…
- גלידת מוסלין – גלידרייה מיוחדת ושונה מכל גלידרייה אחרת, אשר פיתחה טעמים נועזים וייחודיים כמו גלידת זעפרן, בזיליקום, צ'אי מסאלה, ווסאבי ועוד.. כמובן שנטעם
- מתחם מסעדת עזורה – במתחם עצמו נכיר חוויה ירושלמית עתיקה ומיוחדת, ממש סמוך למסעדה ישנו מקום מפגש של עשרות גברים ירושלמים שמגיעים למקום מידי יום במטרה להיפגש עם חברים ואיך לא – לנהל שיחות על ענייני דיומא..
- מפעל הטחינה הקטן– מפעל קטן אך מיוחד מאוד הפועל בין הבאסטות בשוק.. אבן ריחיים ענקית טוחנת בשיטה המסורתית והישנה טחינה טרייה ואיכותית ממנה מצליחים להפיק במפעל טעמים ייחודיים וטעימים..
- ממלכת החלבה – כשנעבור בין סמטאות השוק הצבעוניות והססגוניות, נגיע לממלכת החלבה, שםנטעם סוגי חלבות מיוחדות הנעשות במקום.
- באשר גבינות – אחת מחמש חנויות הגבינות המובילות בעולם בידע העשיר ובמגוון הגבינות העצום – 1200! גם פה לא נצא ללא טעימות
- עוזי אלי – איש האתרוגים: מוסד ותיק ומוכר בירושלים, עוזי מכין מיצים טבעיים מפירות מיוחדים ויוצר טעמים מופלאים – לא נוותר על טעימה ממיץ הגת אשר לפי עוזי עושה פלאים..
- חכמת הבורקס מחיפה – נטעם בורקס טרי, אותנטי ומיוחד עם סיפור מעניין.
- סדנת גילוף וחיתוך פירות וירקות – נעבור סדנה שתראה לנו איך להפוך את הגשת הפירות והירקות שלנו להרבה יותר מיוחדת ובלתי נשכחת…
- החטיף הבריא שלי – נלמד להכין חטיפים מהמון סוגים של תערובות מיוחדות ובריאות של גרנולה…
- חנות התבלינים תבל – בכניסה לשכונה הוותיקה אוהל משה ישנה חנות תבלינים אשר מעבר להיותה ברובה אורגאנית ומלאה בהמון סוגי תבלינים, ניתן להשיג בה אבנים מיוחדות עם סגולות מרפא ונגד עין הרע..
- מאפיית הדקל – מאפייה מיוחדת בזכות המאפים הייחודים ושיטת האפייה הבלתי רגילה הטומנת סיפור המלמד את קסמו של השוק – צעיר דרום אמריקאי מצא עצמו מאוהב בשוק, החליט לעשות עלייה ולפתוח מאפייה במקום.
תודה לשף פוליבודה-פולישף על היכרות עם הסטורית השוק, בעלי הדוכנים השונים, הטעימות ממבחר הדוכנים וכמובן תודה על המופע של גילוף האבטיח והמלון.
חזרתי הביתה מלאה בחוויות טעימות ומהנות, עם טעם של עוד.
לכתבה המלאה לחץ כאן
פולישף – שוק מחנה יהודהבהמשך לסיור קיץ קולינרי בירושלים …. הגענו לשוק מחנה יהודה לפגוש את השף פוליבודה- "פולישף", ראשית אחז פולי בידו שקית ובה פיתות חמות חמות עם שמן זית וזעתר, לדבריו לבנתיים תנשנשו אתם בטח רעבים… כמובן כל אחד מהחברים לקח לו פיתה לפתיחה. קיבלנו ממנו הסבר מפורט מה אנחנו הולכים לראות בסיורנו בשוק, כמובן הסבר על תולדות ציור הקיר הענק בכניסה לשוק, יפיפה שווה להסתכל לצלם ולהתרשם. פולישףסיור קולינארי מיוחד בשוק מחנה יהודה הצבעוני בהובלת השף פוליבודה- "פולישף", סיור הכולל היכרות עם היסטוריית השוק, בעלי הדוכנים השונים, טעימות ממבחר הדוכנים בשוק, מופע גילוף פירות וירקות מהשוק, עצות קולינאריות ויצירת קישוטים לעיני המטיילים מחומרים הנרכשים בשוק. אז מי הוא בעצם השף פוליבודה..? השף פולי נולד בפולין וכשהיה בן שנה, בשנת 1956 עלו הוריו לישראל. פולי היה בצעירותוו ממקימי קיבוץ קלי"ה שם עסק בין היתר באומנות וביצירת סרטי אנימציה אך תמיד פזל לכיוון המטבח, שם מצא מקום להתבטא, להיפתח וכך התאהבב ביצירה הקולינארית. לפולי ניסיון מקצועי רווי שנים: – שף מלון מרידיאן בחיפה – סגן שף מלון המלך דוד בירושלים – השף הראשיי של אניית התענוגות מג'יק1. התחלנו את סיור הטעימות במסעדת רחמו המפורסמת – קציצות פלאפל וגם חומוס לנגב עם פיתות חמות…..היה טעיםם המשכנו לגלידת מוסלין הצרפתיתת הנמצאת ממש מול רחמו – גלידריה כשרה עם טעמים מיוחדים , אפילו בטעם בזיליקום, היה מרענןן הגענו למתחם השוק העירקיי למסעדת עזורה – ראו איך מבשלים שם עדיין על הפתיליות… אותנטי ויפה-והאווירה של פעם התבוננו בתמונות כאילו הזמן עמד מלכת………. ממלכת החלבה- שלל מיניםם וסוגים של חלבה מאוד טעימה – הטחינה הגולמית שטעמתי…. אין עליהה מפעל אבני הריחיים של ממלכתת החלבה בו מכינים טחינה – טועמים קונים ונהנים חנות הגבינות של באשר- תענוג לעיניים ולחיך… 1200 סוגי גבינות בחנות -לדברי באשרר חכמת הבורקס מחיפה… טעימותת של בורקס חמוצים ושתיה – כמובן סדנת גילוף של פירות עם השף פוליבודה- פולישףף סדנה לגילוף מלון ואבטיח : -שוטפים את המלון -חותכים את העיגולים בצדדים -מניחים את המלון על התחתית החתוכה, מורידים את הקליפה לאורך עם הסכין -לוקחים קולפן שלל תפוחי אדמה(כזה עם העגול בצד) וחורצים קווים לאורך המלון -חותכים את המלון לחצי באורך שלו -מנקים את הגרעינים גם כן עם הידית של הקולפן -מניחים את החצי על משטח ופורסים לחתיכות -מעבירים לצלחת הגשה- באותה השיטה עושים גם עם האבטיח ועוד ממראות השוק – פירות קיץ יפייפים וטעימים ריחות טעמיםם מראות- מקומות קסומים – אוהבת את השוק הזה- את הסמטאות האנשים הדוכנים כמו שירו של יהורם גאון " שם עומד הוא בן הדוכנים, בן ענן עמוקק של תבלינים" תמיד מרגש הסיור כולל ביקור במקומות הבאים:
תודה רבה לטל המקסימה ממרום תקשורת!! הסיור היה יפיפה נעים וטעים -תודה לשף פוליבודה-פולישף על היכרות עם הסטורית השוק, בעלי הדוכנים השונים, הטעימות ממבחר הדוכנים וכמובן תודה על המופע של גילוף האבטיח והמלון. -חזרתי הביתה מלאה בחוויות טעימות ומהנות, עם טעם של עוד. |
נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 7/7/2013 18:02
|